Los tres caballos vann tremannablixten!

Tremannablixten som vilat något år, körde i år igång igen till flera deltagares förtjusning.

Nio lag deltog, där den första frågan blev tävlingsformen. Ville man spela berger (alla möter alla) eller 6 ronder schweizer? Efter lite överläggning tyckte tillräckligt många att berger var för jobbigt. Det skulle innebära 3×8 partier, lunchpaus och färdig framåt 17. Nu tog vi det raskare alternativet.

Första ronden körde igång, som alltid tar det lite extra tid att komma igång, eftersom tävlingsformen är ganska unik. Varje rond, består av 3 omgångar, där spelarna i varje omgång möter en av de övriga i laget. Efter de 3 omgångarna har varje spelare mött alla tre i motståndarlaget och totalt 9 partier har spelats i matchen. Och det med tidshandikapp dessutom!

Traditionen med lagnamn fortsätter, i år spelade bland annat Stofilerna, Löparna med öron, Team tjocka släkten med flera. Ronderna gick i gemytlig atmosfär, med svordomar, suckar och schackglädje. Tremannablixten handlar mer om att ha kul än att vinna till varje pris.

Vinnare till slut blev Los tres caballos som bestod av André Thyberg, Daniel Diaz Roncero och Simon Malm. De gjorde det ointagliga rycket i sista ronden, genom att få w.o, då tävlingen avgjordes i första hand på partipoäng. Två blev Nonsens schack med Peter Nyberg, Leo Odell-Johansson och Mattias Nörager och trea Team Ståhlberg med David, Adam och Andreas Ståhlberg.

Vi ses igen om ett år!

Resultat (observera att spelarna i varje rond inte stämmer alls)